Turski ražnjići - Adana kebab

Ovo je nešto poput 'šiš'-a što je također turski ražnjić. Jednostavno i aromatično jelo sa žara.


 Potrebno:

500 g mljevenog junećeg mesa
1 žličica naribane kore limuna
1 žličica čilija u prahu (originalno: Pulbiber)
1 glavica luka - naribati ili jako sitno nasjeckati
1 češanj češnjaka istisnuti
1 jaje
3 žlice krušnih mrvica
3 grančice svježe mente ( kao zamjena može i peršin) - sitno nasjeckati
1 žličica soli
malo papra

Priprema:

Sve sastojke dobro izmiješati i staviti u frižider na 1-2 sata da se sve dobro prožme.

 Porcionirati i rukama stisnuti uz štapiće za ražnjiće.

Pripremiti žar i na srednje jakom žaru peći sa svih strana oko 10 minuta.





Dobar tek




Primjedbe