Hobotnica ispod peke koja svakom uspije.
Ovaj racept za hobotnicu ispod peke malo kome nije uspjeo samo pazite da ne pretjerate s vatrom.
Potrebno:
- kraci hobotnice za peku (najbolje od onog renomiranog domaćeg proizvođača smrznutih proizvoda
- krumpir (izrezan na tanje ploške ili prutiće kakobi bio istovremeno gotov kad i 'hoba')
- 2 dcl bijelog vina
- glavica češnjaka
- 4-5 listića lovora
- sol, papar
- 1 dcl maslinovog ulja
U kominu, peći, roštilju ili kako već zovete mjesto gdje radite peku naložite jaku vatru da se kamen dobro zagrije.
U pleh složite krumpir, glavicu češnjaka prerezanu na pola, odmrznute krake hobotnice i lovor.
Sve posolite i popaprite. Prelijte maslinovim uljem i podlijte bijelo vino.
Maknite vatru u kut. Na vruče mjesto stavite pleh, poklopite pekom i prekrijte žarom. Rub peke 'zadihtati' pepelom. U kutu održavati vatru kako bi imali dovoljno žara.
Nakon cca 30 min maknuti žar, otklopiti peku i izmiješati sastojke u plehu. Ponovo poklopiti i prekriti žarom.
Peći još cca 25min ovisi o jačini žara.
Primjedbe
Objavi komentar