Koji roštilj je najbolji: na ugljen, plin ili elektro?

Elektro roštilj...
Kod električnog roštilja ne morate se brinuti oko vatre, žara, dima ili odgovarajuće plinske boce ( sa dovoljno plina). 'Uštekate' utikač i peci... Tu se pojavljuje prvi problem, nem svuda utičnice a razvlačiti kablove radi roštilja, na ja.... Temperatura kod elektroroštilja unatoč termostatu oscilira i nije ujednačena pogotovo kod dužeg roštiljanja. Kod ovog roštilja fali prepoznatljiva 'aroma dima', ali za ispeći par kobasa sasvim je dovoljan

Plinski roštilj....
Roštiljanje na plinskom roštilju je jednostavo a nekako složeno....

U početku se sve čini lakše, odvrni plin, zapali plamenik i za par minuta temperatura je optimalna. Preko ventila se temperatura zaista lako regulira ali pravim ljubiteljima ovdje nedostaje onar 'okus po dimu'.  Sama izvedba roštilja je složenija pa su u startu dosta skuplji, masivniji su i teži pa je transport dosta složen a uz njih ide i obavezna plinska boca pa roštiljanje na svkom mjestu i nije moguće.

.
Roštilj na ugljen / drva

Dim, iskre, pucketanje vatre, bude instinkte svakog ljubitelja roštilja. Ovih roštilja ima već za male novce i kompaktnih pa se mogu koristiti na svakom mjestu. Prve komplikacije su naravno paljenje vatre. O tome kako zapaliti vatru i napraviti dobar žar, nekom drugom prilikom. Temperaturu je kod ovih roštilja teže regulirati, ali rasporedom žara / ugljena, podizanjem i spuštanjem rešetke ili smanjenjem dovoda zraka i to se da riješiti... 
Aroma dima i na vatri istopljene masnoće na mesu je ono što daje neponovljiv okus ROŠTILJA.

Koji je roštilj najbolji mora svako za sebe odlučiti. Želite li što jednostavnije, brže, složene arome, ceremonijal,...

Najvažnije je: MORA BITI UKUSNO.

Sretno vam roštiljanje.






Primjedbe