Brza marinada koja mesu daje sočnost, mekoću i aromu!

Turbo marinada za roštilj

Brza marinada koja mesu daje aromu, sočnost i mekoću.

Ova marinada u kratkom vremenu omekša meso i daje mu sve potrebno za dobar roštilj. Optimalna je npr. za vratinu, odrezak, ražnjiće i sl.

Potrebno:

  • lovorov list
  • ružmarin
  • majčina dušica
  • češnjak
  • ca 0,5 l ulja
  • 0,05 l vinskog octa - kvasine
  • 1 žlica šećera

Češnjak sitno nasjeckamo, dodamo lovor, ružmarin, majčinu dušicu i sve prelijemo uljem.
Promiješamo, dodamo ocat i šećer i opet dobro, dobro promiješamo.
Meso složimo u plastičnu kutiju sa poklopcem, potpuno prekrijemo marinadom i ostavimo u frižideru 2-3 sata.
Prije pečenja meso izvadimo, dobro obrišemo papirnim ručnicima, posolimo i popaprimo s obje strane.
Pečemo na direktnom žaru ( ovisno o žaru i debljini mesa cca 3-4min sa svake strane).

DOBAR TEK!





Primjedbe