Turbo marinada za roštilj
Brza marinada koja mesu daje aromu, sočnost i mekoću.
Ova marinada u kratkom vremenu omekša meso i daje mu sve potrebno za dobar roštilj. Optimalna je npr. za vratinu, odrezak, ražnjiće i sl.
Potrebno:
- lovorov list
- ružmarin
- majčina dušica
- češnjak
- ca 0,5 l ulja
- 0,05 l vinskog octa - kvasine
- 1 žlica šećera
Češnjak sitno nasjeckamo, dodamo lovor, ružmarin, majčinu dušicu i sve prelijemo uljem.
Promiješamo, dodamo ocat i šećer i opet dobro, dobro promiješamo.
Meso složimo u plastičnu kutiju sa poklopcem, potpuno prekrijemo marinadom i ostavimo u frižideru 2-3 sata.
Prije pečenja meso izvadimo, dobro obrišemo papirnim ručnicima, posolimo i popaprimo s obje strane.
Pečemo na direktnom žaru ( ovisno o žaru i debljini mesa cca 3-4min sa svake strane).
Primjedbe
Objavi komentar