Luk je poznato dobar prilog mesu sa roštilja, Ovaj put bacamo i luk na roštilj s time da ga prvo mariniramo u bazamičnom octu i začinima. Ovako dobivamo vrlo aromatičan i rafiniran prilog.
Potrebno:
8 malih glavica luka (koju god sortu odaberete)
200 ml balzamičnog octa (Acceto balsamico)
1 šaka timijana (svježeg)
1 šaka ružmarina (svježeg)
1 žlica soli
4 žlice ulja (optimalno maslinovog)
malo šećera
malo papra
Priprema:
timijan i ružmarin sastružemo sa grančice i sitno isjeckamo. U zdjeli izmiješamo timijan, ružmarin, sol, ocat, ulje, šećer i papar.
Luk ogulimo samo vanjsku prljavu ljusku. Ostalu ljusku skidamo tek nakon roštiljanja!
Potopimo luk u marinadu i ostavimo da stoji preko noći.
Pripremimo dobar žar i roštiljamo luk oko 20min. Svake 2 minute okretati da se peče sa svake strane. Nakon što je sa svake strane dobro pečen oguliti i poslužiti. Primimo ga kod korijena i jednostavno istisnemo iz ljuske, ako ne ide ogulimo ga nožem.
Ne smeta što već nakon 10min ljuska izgori unutra je luk sočan i ukusan.
Dobar tek
Potrebno:
8 malih glavica luka (koju god sortu odaberete)
200 ml balzamičnog octa (Acceto balsamico)
1 šaka timijana (svježeg)
1 šaka ružmarina (svježeg)
1 žlica soli
4 žlice ulja (optimalno maslinovog)
malo šećera
malo papra
Priprema:
timijan i ružmarin sastružemo sa grančice i sitno isjeckamo. U zdjeli izmiješamo timijan, ružmarin, sol, ocat, ulje, šećer i papar.
Luk ogulimo samo vanjsku prljavu ljusku. Ostalu ljusku skidamo tek nakon roštiljanja!
Potopimo luk u marinadu i ostavimo da stoji preko noći.
Pripremimo dobar žar i roštiljamo luk oko 20min. Svake 2 minute okretati da se peče sa svake strane. Nakon što je sa svake strane dobro pečen oguliti i poslužiti. Primimo ga kod korijena i jednostavno istisnemo iz ljuske, ako ne ide ogulimo ga nožem.
Ne smeta što već nakon 10min ljuska izgori unutra je luk sočan i ukusan.
Dobar tek
Primjedbe
Objavi komentar