Maslac za začinima i češnjakom - osnovni

Umjesto da kupujete u trgovinama već gotove i dosta skupe začinske maslace, jednostavnije a u glavnom i ukusnije je da si ih sami pripremite. Ovo je najčešća i osnovna varijanta.




Potrebno:

250 g maslaca
4 češnja češnjaka
peršin ( po mogućnosti svježi)
timijan ili majčina dušica (može i sušena, sjeckana)
3-4 žličice soli
malo crvene paprike



U zdjelu staviti maslac (na sobnoj temperaturi), dodati istisunti češnjak, peršin sitno isjeckati i dodati, sol, timijan i papriku također dodati i sve dobro izmiješati, može mikserom a može i žlicom.
Kada dobijete ujednačenu masu istresite je na foliju i oblikujte 'salamu'. Spremite je u frižider ili još bolje u zamrzivač. Svaki put kada vam zatreba odrežete kolutić ovog delikatesnog maslaca.
Ovaj maslac koristimo kako prilog mesu sa žara (vratini, kotletu, ramsteku, ražnjićima, jetrici...)

U slast!

Primjedbe