Ruska marinada za roštilj


Ovo je neobična ali jako zanimljiva marinada od koje meso sa roštilja postane sočno i vrlo ukusno, Pogotovo je dobra za ražnjiće koji često znaju biti tvrdi ili suhi...



Potrebno:
za oko 2 kg svinjskog vrata (kotleta ili ražnjića)
600g luka
700g svježeg paradajza (može i iz konzerve)
6 listova lovora
4-5 žlica octa
2 male žlice papra (oko 15g)
1 mala žlica ljute paprike (7g)
1 šaka svježeg bosiljka
1 šaka timijana ili majčine dušice
30 g soli
200 ml mineralne vode


Priprema
luk izrezati na prstenove
isjeckati paradajz
isjeckati bosiljak, timijan svući sa stabljike ali ubaciti i stabljiku, dodati lovor, papriku, sol, papar, ocat i vodu.
Sve dobro izmiješati. Dodati meso, dobro izmiješati, staviti u plastičnu kutiju s poklopcem ili u zdjelu i pokriti i dobro pritisnuti tanjurom.
Držati 24 h u frižideru.

Primjedbe